tisdag 31 januari 2012



Hej.
Jag vill få det här sagt nu, innan världen, och vinden, vänder igen och jag tappar vad jag pratade om. Jag vill säga att det löser sig. Du kommer överleva och om du tror att du kommer göra det, låt någon lyfta blymolnet som ligger på dina axlar. Tillåt dig själv att känna att det är bra. Att det är okej att skolka, det är okej att kedjeröka och det är okej att gråta tills huden blir torr under ögonen. Det är okej att skratta ihjäl sig till fruktansvärt torra skämt och det är okej att säga till när du inte orkar mer. Säg det. Säg till dina vänner, dina lärare och dig själv att nu, nu tar det stopp. Låt dig själv ta en paus från kraven och skriv skitdåliga uppsatser. Förklara vad som är fel för någon du litar på. Förklara vad som är så otroligt bra för någon. Skriv hundra ord om vad som är bra och lika många om vad som är fel. Ta in stunder då du är full och pussas med en person du just träffat. Låt dig själv tycka om att vara nära någon och låt dig själv gå vidare från det gamla. Fasta inte i det som hände då, utan se det som kommer sen. När det blivit kaos och panik varje natt i veckor så kommer det en natt då himlen är stjärnklar och du lyssnar på den-där-låten och gatorna är hala men det är bara du ute, och kanske lugnar sig hjärtat då.
Låt tankarna fyllas av nostalgi, låt dem fyllas av framtidsplaner. Dröm om personen du längtat efter att hålla om. Skäms inte för att du drömmer. Skäms inte för att du vill ha någon att komma hem till. Skäms inte heller för att du inte har någon som är bara din. Låt inte det krossa dig. Inget är över, inget tar slut. Det finns dagar kvar, det finns år kvar och det finns städer att besöka, läppar att kyssa och tid för allt. När vintern aldrig tar slut och allt hopp är slut, det är då, när allt är som värst, som det blir slask. Då känns det ännu värre men tro mig, det blir bara bättre.
För när allt suger, när du hatar allt och helst skulle skjuta varenda lyckliga människa du ser, så kommer det bli bättre. Det kanske inte går över en natt eller håller i sig i åratal, men det kommer en dag då allt känns bättre. En dag kan vara allt som behövs för att det ska lätta och du kan se livet på ett nytt sätt.
Det kan ses som töntigt och lamt att göra såhär, men allt löser sig. Bara man tar det lugnt så läggs alla bitar på plats. Låt det bara ske.
När man ligger under täcket med altandörren öppen på vid gavel så att den kyliga sista-januari-luften sliter i gardinerna, och man ligger på rygg med askfatet på magen och ciggen i handen är det inte fel att vara ensam. Det är inte fel att lyssna på tystnaden för att vänja sig inför framtiden.
Vi behöver inte skynda igenom något, det här är som en bästa delen i en film. Varför inte låta det vara så länge som möjligt?

fredag 27 januari 2012


än har det inte gått så långt, än har vi tid kvar och jag gör fortfarande de flesta besvikna. Ta vara på din skolgång säger de. Ta vara på tiden du är ung och slipper vara vuxen. Ta vara på allt allt allt, men låt mig säga en sak, det är just vad jag gör. Tar vara på att vara nu och inte då eller sen. Så ni kan tro att jag tappar kontrollen och skiter i allt men mitt enda mål är att inte ångra något alls när jag är klar. För jag gör det jag ska på mitt sätt, och jag lockar håret på fredagar och dricker vin på torsdagar. Det är inte så att Jönköping gör fel men jag gör fel och misstagen ska man väl lära sig av eller hur? Jag lär av mina egna, inte dina eller deras. Jag är min egna jävla person som skulle ska (kommer) misslyckas om och om igen tills det blir rätt. För hur ska man veta att man lever om det inte känns?

tisdag 24 januari 2012

Fryser ihjäl på grund av en förbannad blodbrist och drunkar i plugg jag aldrig gör. Försöker göra det i min takt men det är ju ingen takt alls om man råkar använda sina tillgångar tills de tar slut och då får man ligga vaken på natten och lämna mat på alla tallrikar.
Så tillslut sitter jag här igen, väntar på att något ska hända, något som förändrar allt.
Fast när det väl kommer till kritan så är jag nöjd över att få sms som gör mig lyckligare och att få sova bredvid en varm kropp ibland, det är nog det bästa, att inte behöva sova ensam och att inte behöva frysa varje natt.

måndag 9 januari 2012

lördag 7 januari 2012

fredag 6 januari 2012

du är allt jag någonsin velat ha.